Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzený jazyk se švestkovou omáčkou:
1/2kg uzeného jazyka
| maggi šťáva k pečenému masu
| 600ml vody
| 3 lžíce švestkových povidel
| 2 lžíce oleje
| 25g sušených vypeckovaných švestek
| 2 lžíce cukru
| 1 citron
| skořice
Postup přípravy receptu Uzený jazyk se švestkovou omáčkou:
Smažené bramborové krokety nebo zeleninová dušená rýže.
Příprava:Hovězí uzený jazyk vložíme do vařící vody a uvaříme ho pozvolna do měkka. Měkký jazyk oloupeme a necháme ho v teple.
Uzený vývar , přivedeme do varu, přidáme švestková povidla a necháme je ve vývaru za míchání metličkou rozpustit. Odstavíme z tepla, doplníme vodoun a za stálého míchání metličkou nasypeme obsah sáčku MAGGI Šťáva k pečenému masu. Na mírném ohni za stálého míchání necháme projít varem. Omáčku dochutíme cukrem, citrónovou kůrou z omytého a chemicky neošetřeného citrónu a mletou skořicí. Sušené švestky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme do omáčky a necháme krátce povařit.
Nakrájený uzený jazyk přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Uzený jazyk se švestkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!