4 uzené filety ze pstruha bez kůže
| 60 g řeřichy
| 1 malá čekanka radicchio (natrhaná na kousky)
| 2 zralé hrušky
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžičky strouhaného křenu
| 3 lžíce zakysané smetany
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Uzený pstruh s hruškami:
Řeřichu a čekanku radicchio dáme do misky. Filety ze pstruha nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do jiné misky, pokapeme polovinou citrónové šťávy a promícháme. Hrušky pak přidáme do salátu. Zbývající citrónovou šťávu smícháme s olivovým olejem, dle chuti osolíme a opepříme a nalijeme na salát. Promícháme a upravíme do salátové mísy. Křen smícháme se zakysanou smetanou a naneseme na salát.
Fotky receptu Uzený pstruh s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!