Vložil: | paji |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Vaječná polévka s hovězím a vepřovým masem:
1,5 l vývaru z Masoxu nebo z kostí
| 5 ks žloutků
| 200 ml smetany na vaření
| podle potřeby: sůl, zelená petrželka na ozdobu
| 200 g uvařeného vepřového masa
| 200 g uvařeného hovězího masa
Postup přípravy receptu Vaječná polévka s hovězím a vepřovým masem:
Smetanu se žloutky rozmícháme v hrnku, vložíme do vodní lázně, a za stálého míchání zahříváme asi 10 minut. Po částech přiléváme do směsi vývar, a stále mícháme, až polévka začne houstnout (voda ve vodní lázni nesmí vřít)Polévka by měla být ve vodní lázni alespoň půl hodiny, aby se žloutky dostatečně provařily! Polévku přisolíme, vložíme na talíře, přidáme na kostičky nakrájené vepřové a hovězí maso a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Vaječná polévka s hovězím a vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!