Použité suroviny receptu Vaječná tlačenka z Moravanky:
pepř
| 1 majonéza
| 1 želatina na vaječnou tlačenku
| 1 masox
| 2 lžíce hořčice
| sůl
| 200 g měkkého salámu
| 1 cibule
| 150 ml vody
| 1 moravanka
| 8 vajec
| pečivo
Postup přípravy receptu Vaječná tlačenka z Moravanky:
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Nálev si dáme stranou.
Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme hořčici s majonézou. Směs promícháme.
Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Pak přidáme želatinu na vaječnou tlačenku, vodu a rozmícháme.
Nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné nádoby podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar. Vaječnou tlačenku z moravanky necháme v lednici ztuhnout.
Ztuhlou vaječnou tlačenku servíruje podle chuti, zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.