2 ks dlouhých Vídeňských párků
| 2 ks vajec
| 100 g ementálu
| 50 g parmezánu
| sůl
| pepř
| mletá sladká paprika
| sekaná petržel nebo pažitka
Postup přípravy receptu Vajíčková srdce:
Plech vyložme pečícím papírem. Párky podélně rozřízneme, pouze u jednoho konce necháme cca 2-3 cm vcelku. Párek přetočíme vnitřní stranou ven a vytvoříme tvar srdce, které dáme na pečící papír. Nastrouháme oba dva druhy sýrů - každý zvlášť. Ementálem vyplníme vnitřky srdcí, hlavně okraje dobře přimáčkneme k párku. Do středu srdíčka vyklepneme po vajíčku. Povrch zlehka posolíme, opepříme a popaprikujeme a zasypme strouhaným parmezánem a bylinkami. Vložíme do trouby na cca 190 stupňů a pečeme zhruba 10-15 minut. Jako příloha se hodí pečivo, ale lze např. i bramborová kaše. Je to vhodná večeře.
Fotky receptu Vajíčková srdce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!