140 g hladké mouky
| 2 lžíce kakaa holandského typu
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 2 špetky soli
| 220 g krupicového cukru
| 1 ks vanilkového cukru
| 120 ml rostlinného oleje
| 2 ks vajec
| máslo na vymazání formy
| Na náplň:
| 1 ks višňový džem a šlehačka
| Na ozdobu: hořká čokoláda na hoblinky
Postup přípravy receptu Valentýnské řezy:
V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, kakao, sůl, cukr a vanilku. Přilijeme mléko prošlehané s olejem a vejci a směs v míse dobře promícháme. Dáme do formy (plech s vyšším okrajem vymazaný máslem nebo vyložený pečicím papírem). Pečeme až povrch zpevní. Vpichem špejlí do středu vyzkoušíme, zda se těsto nelepí. Pak korpus necháme vychladnout. Po vyjmutí ho podélně rozřízneme a potřeme ušlehanou šlehačkou a višňovou zavařeninou. Podáváme jako krájené řezy ozdobené šlehačkou, zavařeninou a čokoládovými hoblinkami.
Fotky receptu Valentýnské řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!