Postup přípravy receptu Valentýnské vafle:
Máslo s cukrem a vejci našleháme do pěny, přidáme šlehačku nebo smetanu a nakonec vmícháme mouku a škrob. Poté už jen upečeme ve vaflovači a ozdobíme podle vlastní fantazie, chuti nebo příležitosti ke které vafle podáváme.
Můžeme k tomu použít marmeládu, šlehačku, čokoládu, různé druhy sypání nebo třeba čerstvé ovoce. Pokud chceme vyrobit valentýnské vafle, stačí z jedné vafle vyříznout srdíčko a potřít ho červenou marmeládou. Potom vafle ozdobíme šlehačkou, posypeme čokoládovým sypáním a na ozdobu do šlehačky zapíchneme vaflové srdíčko.
Valentýnské můžeme podávat teplé i studené. A hodí se jak k výtečné snídani, tak třeba i k večeři a nebo jen tak na zakousnutí.