Použité suroviny receptu Vanilkovo-čokoládový dort:
7 vajec
| 25 dkg moučkového cukru
| 25 dkg hladké mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| 150 ml studené vody
| 1/2 l vody
| 20 dkg krystalového cukru
| 5 lžich hrubé mouky
| 1 Hera
| 1 čokoláda
Postup přípravy receptu Vanilkovo-čokoládový dort:
7 žloutků a 25 dkg moučkového cukru ušleháme a přidáme 25 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva a 150 ml studené vody. Znovu ušleháme.
Do připraveného těsta zlehka vmícháme sníh ze 7 bílků. Vlijeme do po dně vymazané a vysypané formy a upečeme. Vlažný korpus od boků odřežeme a vyklopíme. Vychladlý korpus 2x prořízneme a plníme čokoládovým krémem. Připravíme ho z 1/2 litru vody, 20 dkg krystalového cukru, 5 vrchovatých lžic hrubé mouky a uvaříme na kaši. Do studené kaše všleháme jednu heru, můžeme přidat i rum. Krém můžeme nechat bílý nebo ho obarvit trochou kakaa. Korpus polijeme čokoládou a ozdobíme zbytkem krému.