Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Vánočka s mandlemi:
1 kg hladké mouky
| 10 g soli
| 200 g cukru
| 80 g droždí
| 200 g tuku
| 4 žloutky
| 0,5 l mléka
| 50 g hrozinek
| 50 g nahrubo nasekaných mandlí
| dle chuti: citronová kůra
| dle potřeby: mouka na vál, papír na pečení nebo tuk na vymazání plechu
| dle chuti: moučkový a vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Vánočka s mandlemi:
Z přísad vypracujte tuhé těsto. Do ně zamíchejte mandle, hrozinky a citronovou kůru. Těsto vložte do mísy, lehce posypte hladkou moukou, přikryjte a nechte nejméně dvě hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny a z každé nakrájejte devět dílů a z nich tvarujte válečky. Nejdříve spleťte cop ze čtyř válečků a položte ho na pečicí papír. Na něj položte cop ze tří válečků a nakonec vrchní část – dva stočené válečky. Hřbet spojte špejlemi, aby držel tvar. Stejným způsobem tvarujte vánočku i z druhé poloviny. Nechte kynout 20 minut. Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Během pečení můžete teplotu mírně zvýšit. Když se těsto nelepí, odstraňte "výztuhu". Vánočky vyjměte z trouby a nechte je na plechu vychladnout. Směsí moučkového a vanilkového cukru posypte až před nakrájením.
Fotky receptu Vánočka s mandlemi:
Fotky vložil: trckaludmi,Natural,katkina,MichelePrg,beruschka6,meluzína,man