Postup přípravy receptu Vařené hrušky s tvarohovým krémem:
Hrušky opatrně oloupeme, ponecháme jim však stopku. Cukr, skořici, pomerančovou kůru, hřebíčky a víno dáme do rendlíku a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Do tekutiny vložíme hrušky, rendlík přikryjeme a hrušky zvolna vaříme 20 minut. Podáváme-li je studené, necháme je vychladnout v tekutině a potom vychladíme. Pokud je podáváme horké, necháme je stát v horké tekutině, zatímco připravujeme krém. Čokoládu rozehřejeme. Sýr mascarpone (možno nahradit tvarohem) rozmícháme s pomerančovým likérem a vešleháme do rozehřáté čokolády. Hrušky upravíme na talíře. Vedle nich nastříkáme trochu krému. Zbývající krém podáváme zvlášť.