1/2 l mléka
| 400 g cukru
| 200 g hery
| kakao
| 600 g pol. mouky
| 1 ks prášek do perníku nebo kypřící prášek s hřebíčkem, anýzem, skořicí, badiánem
| 2 ks vejce
| čokokláda na vaření
| 100 g hery
| strouhaný kokos
Postup přípravy receptu Vařený perník:
Mléko, cukr, Heru a kakao necháme rozpustit na mírném ohni - nesmí se vařit. Do mísy vložíme mouku, prášek do perníku (kypřící prášek + koření) a vejce. Přilijeme vlažnou rozpuštěnou směs, smícháme a vylijeme na vymazaný plech. Po vychladnutí vařený perník přelijeme polevou a posypeme kokosem.
Poleva: Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládu na vaření s máslem.
Fotky receptu Vařený perník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!