Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Včelí štípnutí:
těsto
| 1 vanilk. cukr
| 4 vejce
| 200 g másla
| 200 g polohr. mouky
| 1 prdop
| 150 g cukru
| sůl
| na potření
| 3 lžíce šlehačky
| 40 g cukru
| 50 g másla
| 1 lžíce medu
| 100 g mandlových lupínků
| náplň
| 400 g šlehačky
| 1 pudink bez vaření
Postup přípravy receptu Včelí štípnutí:
Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme měkké máslo a dále šleháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Těstem naplníme připravenou a pečícím papírem vyloženou formu. Korpus na včelí štípnutí pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Mezitím rozpustíme na pánvi máslo, cukr a med. Odebereme 3 lžíce ze šlehačky, kterou máme připravenou na krém, a přidáme. Vmícháme mandle a krátce povaříme.
Koláč vytáhneme z trouby, povrch potřeme mandlovou směsí a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě asi 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Do tekuté šlehačky vmícháme vanilkový pudinkový prášek bez vaření a ušleháme. Vychladlý koláč rozřízneme napříč a na spodní plát natřeme krém a přikryjeme druhým plátem. Koláč včelí štípnutí můžeme podávat ihned nebo nechat asi 1 hodinu proležet.
Fotky receptu Včelí štípnutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!