Postup přípravy receptu Vdolečky se smetanou:
Mouku smícháme se solí, cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Droždí rozdrobíme do hrníčku, přidáme 1 lžíci cukru, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka a necháme vykynout. Do mouky nalijeme vykynutý kvásek, vlažné mléko, žloutky a vychladlé rozpuštěné máslo. Zpracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout. Z těsta tvoříme malé bochánky, které vložíme na vymaštěný plech a necháme znovu chvíli kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C, bochánky dlaní roztlačíme, v horké troubě krátce usušíme a vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách dočervena. Necháme trochu vychladnout a potíráme povidly, sypeme strouhaným tvarohem a klademe kopečky kysané smetany.