Použité suroviny receptu Vejce se studenou zelenou omáčkou :
125 g salátové majonézy
| 8 ks vajec
| 1 l hořčice
| 1/8 l smetany ke šlehání
| svazeček zelených bylinek
| sůl,pepř
| 1 lžíce octa
| špetka cukru
Postup přípravy receptu Vejce se studenou zelenou omáčkou :
Vejce uvaříme natvrdo, pod proudem studené vody je zchladíme a oloupáme. Do majonézy vmícháme hořčici a smetanu. Zelené bylinky i natě dobře opereme a dosucha otřeme v čisté utěrce. Ostrým nerez nožem je jemně nakrájíme a přidáme do omáčky. Osolíme, ochutíme pepřem, octem, špetkou cukru a postavíme na 15 minut do chladna. Pak vložíme do zelené omáčky rozpůlená vejce.
Fotky receptu Vejce se studenou zelenou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!