500 g veky
| 300 g vepřového mozečku
| 2 vejce
| 100 g černých oliv
| 140 g červené kápie
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: petrželka
| 50 g oleje
| 80 g rostlinného másla
Postup přípravy receptu Veka plněná mozečkem:
Mozeček odblaníme a posekáme. Vložíme na olej a asi 4 minuty restujeme. Do hotového mozečku vmícháme vejce, kousky černých oliv a nakrájenou červenou kapii. Ochutíme solí a pepřem.
Vydlabeme střídku z veky a polovinu smícháme s máslem. Veku posypeme sekanou petrželkou. Orestovanou mozečkovou směs smícháme s máslovou střídkou z veky a naplníme připravenou vydlabanou veku, zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme v ledničce zatuhnout. Krájíme na šikmé dílky.
Fotky receptu Veka plněná mozečkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!