Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 55 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny:
50 g kandovaná citronová a pomerančová kůra
| 100 g sušený rybíz
| na potření:
| 2 lžíce hladká mouka
| 3 lžíce cukr
| 3 lžíce mléko
| těsto:
| 4 lžíce cukr
| 4 lžíce máslo
| 1/2 lžičky sůl
| 2 lžičky koření jablečný závin
| 2 lžičky droždí
| 1 hrnek mléko
| 3,5 hrnku hladká mouka
| 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny:
Vejce rozšleháme a hrnek mléka ohřejeme na pokojovou teplotu. 4 lžíce másla rozehřejeme a mouku prosejeme.
V míse ušleháme vejce, mléko, máslo a nalijeme do pečící nádoby vaší domácí pekárny. Přidáme zbývající suroviny ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na program těsto.
Jakmile zazní zvukové znamení, přisypeme rybíz a kůru. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a hněteme 1 až 2 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvoříme koule.
Buchty rozmístíme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě (pomalé kynutí zlepšuje jejich kvalitu).
Z mouky, 1 lžíce cukru a vody umícháme pastu. Zbytkem cukru zahříváme s mlékem, až se rozpustí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Když buchty téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii a ostrým nožem naznačíme kříž na každé buchtě. Cukrářský sáček naplníme pastou z mouky a cukru a obtáhneme naznačený kříž.
Buchty pečeme v troubě asi 15 - 25 minut, nebo až jsou propečené. Přeneseme na drátěnou mřížku, potřeme je mlékem s cukrem a necháme vychladit. Podáváme teplé i studené.
Fotky receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!