300 g hladké nebo polohrubé mouky
| 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
| 120 g tuku
| 100 g moučkového cukru
| 2-4 lžíce vody nebo mléka
| meruňková marmeláda
| po 4 lžících polevy z tmavé a bílé čokolády
| moučkový cukr a kakao na zdobení, případně
Postup přípravy receptu Velikonoční koláčky:
Zpracujeme těsto, necháme je asi půl hodiny v chladu odležet, potom je rozválíme a vykrájíme z něj kolečka, která přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a do bleda upečeme. Vychladlá kolečka k sobě po dvou spojíme marmeládou. Na papír si ve velikosti úměrně kolečkům nakreslíme zajíčka a slepičku a vystřihneme je. Polovinu koleček přelijeme tmavou, zbývající světlou polevou, necháme ztvrdnout. Na tmavá kolečka položíme šablonu zajíčka a vysypeme ji moučkovým cukrem. Na bílá kolečka položíme šablonu slepičky a vysypeme ji prosetým kakaem. Obměna: okraje koleček, když ještě poleva není zcela ztuhlá, posypeme "zeleným kokosem".
Fotky receptu Velikonoční koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!