Použité suroviny receptu Velikonoční kynutý zajíček s vločkami:
300 g polohrubé mouky
| 200 g ovesných vloček
| 2 vejce
| 1 žloutek
| 40 g másla
| 1/2 l vlažného mléka
| 15 g droždí
| 1 lžička cukru
| 4 lžíce moučkového cukru
| 1/2 balíčku vanilkového cukru
| z poloviny citronu strouhaná kůra
| 1 špetka soli
| dle potřeby: obarvená vajíčka na ozdobu
Postup přípravy receptu Velikonoční kynutý zajíček s vločkami:
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru, zalijeme 4 lžícemi vlažného mléka a necháme stranou kynout. Mezitím v mixéru ušleháme do krému vejce s moučkovým cukrem, citrónovou kůrou a špetkou soli. Vlijeme do mísy. Do hmoty vmícháme mouku, ovesné vločky, máslo, mléko a vzešlý kvásek. Vše zpracujeme v hladké těsto, přikryjeme a dáme kynout. Nakonec těsto vytvarujeme na pomoučněné pracovní ploše do podoby zajíčka a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme a necháme ještě jednou 15 minut kynout. Potom zajíčka potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na nejspodnější liště trouby předehřáté na 200 °C 40 minut. Zajíčka servírujeme spolu s obarvenými vejci.
Fotky receptu Velikonoční kynutý zajíček s vločkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!