Postup přípravy receptu Velikonoční nadívaná kachna:
Kachnu omyjeme a osušíme. Pak ji potřeme rozetřeným česnekem se solí ze všech stran i uvnitř. Na nakrájené slanině osmahneme nasekanou cibulku. Rozkrájené pečivo smícháme s nasekanými lístky kopřiv, drceným česnekem a všepolijeme mlékem, aby se housky nasákly. Pak vmícháme cibulku se slaninou, žloutky a mandle a vše osolíme a opepříme. Do směsi zlehka vmícháme sníh z bílků.
Kachnu naplníme připravenou nádivkou, otvor sešijeme nebo přichitíme jehlicemi a nožky svážeme provázkem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C na mřížce v pekáči, obloženou rozpůlenými cibulkami. Občas potíráme vypečenou šťávou. Pečeme hodinu a půl.
Podáváme s opečenými brambory.
Fotky receptu Velikonoční nadívaná kachna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!