Použité suroviny receptu Velikonoční nádivka s vařeným masem:
300 ml mléka
| 8 rohlíků
| 60 g másla
| 4 vejce
| 300 g vepřového masa
| 300 g hovězího masa
| špetka muškátového květu
| bylinková sůl
| 150 g mangoldu nebo čerstvého špenátu
| případně strouhanka
| tuk na pekáček
Postup přípravy receptu Velikonoční nádivka s vařeným masem:
Nejdříve si v tlakovém hrnci uvaříme v osolené vodě vepřové a hovězí maso. Vývar pak použijeme na polévku (můžeme si ho i ve skleničkách zamrazit).
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do velké mísy a zalijeme mlékem a rozpuštěným máslem. Necháme je nabobtnat, pak přidáme žloutky, nadrobno nakrájené vařené vepřové a hovězí maso, okořeníme muškátovým květem, bylinkovou solí a přidáme spařený a pokrájený mangold nebo špenát. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Zdá-li se nám hmota příliš řídká, můžeme přidat trochu strouhanky. Hmotu přendáme do vymazaného pekáčku a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 40 minut.
Fotky receptu Velikonoční nádivka s vařeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!