Postup přípravy receptu Velikonoční pletenec:
Máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr, sůl a citrónovou kůru utřeme do pěny, přidáme kvásek, mouku a zbylé mléko, rozinky, část spařených loupaných sekaných mandlí a muškátový oříšek. Suroviny zpracujeme na tužší těsto a necháme kynout alespoň 2 hod. Čím déle kyne, tím je lepší. Těsto rozdělíme na 5 dílů. Nejdříve upleteme ze 3 válečků těsta věnec, položíme ho na pomaštěný papír na plechu a potřeme rozšlehaným vejcem. Ze 2 zbylých válečků upleteme druhý věnec, který položíme na věnec hotový. Potřeme opět vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Věnec rozdělíme na 4 díly kousky zapíchnutých špejlí. Mezi špejlemi si protlačíme např. vejcem důlky, které naplníme hrachem v košíčku z alobalu. Po upečení alobal i s hrachem lehce vyjmeme. Vychladlý věnec dáme na podnos, pocukrujeme ho, důlky doplníme barevnými vejci a špejle nahradíme větvičkami myrty nebo buxusu s červenými stužkami.