Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční srnčí ragú:
800 g předního srnčího masa
| sůl
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 100 g kořenové zeleniny
| 30 g másla
| 30 g hladké mouky
| 2 lžíce brusinkového kompotu
| šťáva z 1 citrónu
| 1 lžíce octa
| špetka cukru
| 1 l červeného vína
| koření ( celé pepře, tymián, 1 bobkový list, 2 zrna nového koření, 2 zrna jalovce, 2 hřebíčky)
Postup přípravy receptu Velikonoční srnčí ragú:
Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, můžeme přidat i vnitřnosti (plíce a srdce). Maso osolíme. Na 2 lžících oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme maso a veškeré koření. Přidáme polovinu červeného vína a necháme vydusit. Poté přidáme brusinkový kompot, citrónovou šťávu, ocet a cukr, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Mezitím si z másla a hl. mouky připravíme jíšku. Měkké maso vyjmeme z omáčky. Do omáčky vmícháme jíšku, přilijeme zbylé víno, necháme přejít varem a omáčku dobře promícháme. Potom ji přecedíme, případně dosladíme a dosolíme, přidáme máslo a krátce prohřejeme.
Fotky receptu Velikonoční srnčí ragú:
Fotky vložil: uschi3