Použité suroviny receptu Velikonoční závin s jablky a pivem:
600 g hladké mouky
| 250 g rostlinného tuku
| 3 dl světlého piva
| 1 špetku soli
| 700 g jablek
| 1 vanilkový cukr
| 1 hrst hrozinek namočených den předem do rumu
| 1 hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
| dle potřeby: strouhanku
| dle potřeby: tuk na vymazání plechu
| dle chuti: cukr na posypání
Postup přípravy receptu Velikonoční závin s jablky a pivem:
Mouku, změklý tuk, sůl a pivo zpracujeme na válu na hladké těsto.
V kastrůlku uvaříme vodu a polijeme jí talíř (abychom jej nahřáli). Rychle jej osušíme a položíme na něj těsto, které zakryjeme kastrůlkem.
Těsto necháme asi 20 minut odpočinout a potom je rozdělíme na čtyři části. Mezitím na másle osmažíme strouhanku a posypeme těsto rozválené na utěrce. Poklademe jemně nakrájená jablka, ořechy, hrozinky. Posypeme vanilkovým cukrem. Svineme a přeneseme na vymaštěný plech.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Fotky receptu Velikonoční závin s jablky a pivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!