Použité suroviny receptu Věnec s oříšky a čokoládou:
400 g jablek
| 2 lžíce citr. šťávy
| 250 g másla
| 250 g cukru
| špetka soli
| 1 vanilkový cukr
| 5 vajec
| 500 g polohr. mouky
| 1 kypřící prášek
| 50 g mletých lískových oříšků
| 50 ml mléka
| 100 g strouhané čokolády
| 1 lžíce moučkového cukru
| tuk a mouku na formu
| kousky jablek na ozdobu
Postup přípravy receptu Věnec s oříšky a čokoládou:
1. Jablka rozpůlíme, vykrojíme jádra, dužinu nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Tuk, cukr, sůl a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce. Střídavě zašeháme mléko a mouku s kypřícím práškem a lískovými oříšky. Nakonec do těsta zpracujeme strouh. čokoládu a jablka. Pečeme mírně 50-55 minut ve vytřené a vysypané formě (věnec). Upečený koláč necháme 10 minut ve formě vychladnout. Vyklopíme a ozdobíme kousky jablek. Dobrou chuť!
Fotky receptu Věnec s oříšky a čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!