Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 24.09. 2024
Dnes má svátek Jaromír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Venkovské vepřové

fotka Venkovské vepřové
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 240 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Venkovské vepřové:

225 ml vody  | 225 ml bílého vína  | 2 velké vepř. nohy  | 20 šalotek  | 2 řapíky celeru  |  pepř  | 2 mrkve  | 1 cibule velká  | 1 bobkový list  | 2 snítky tymiánu  | 3 lžíce oleje  |  petrželka

Postup přípravy receptu Venkovské vepřové:

Nejprve si připravíme suroviny. Česnek nakrájíme na plátky, mrkev a řapíky celeru nadrobno. Jednu velkou cibuli také nakrájíme nadrobno. Tymián polámeme na kousky stejně jako 2 snítky rozmarýny. Nakonec pokrájíme i petrželku.

Maso nařežeme ze všech stran mělkými zářezy a do zářezů vložíme plátky česneku. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje na středně vysokou teplotu, přidáme mrkev, celer a cibuli a opékáme je za občasného zamíchání asi 10 minut.

Na zeleninu položíme maso, posypeme je tymiánem a rozmarýnou, přidáme bobkový list, víno, vodu a pepř. Přivedeme k varu a odstavíme. Kastrol přiklopíme dobře těsnící pokličkou a pokrm dusíme v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 a 1/2 hodiny, aby bylo maso velmi křehké.

Cibulky na nakládání dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 1 minutu stát. Vodu slijeme, cibulky oloupeme. Na velké pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme cibulky, pánev částečně přikryjeme a cibulky dusíme na mírném ohni 15 minut dozlatova. Pánví občas potřeseme.

Když je maso křehké přidáme cibulky a pokrm dusíme ještě 15 minut. Maso a cibulky vyjmeme a udržujeme teplé. Z povrchu šťávy sesbíráme kovovou naběračkou co nejvíce tuku, šťávu přecedíme do mísy a zeleninu necháme na cedníku.

Maso nakrájíme, upravíme spolu s cibulkami a zeleninou na talíř, přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Fotky receptu Venkovské vepřové:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Venkovské vepřové
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !