Postup přípravy receptu Vepřová játra s fazolkami:
Játra nakrájíme n hranolky. Uzený bůček nebo slaninu nakrájíme o něco tenčí. Konzervované zelené fazolky vyklopíme do kastrolku a necháme krátce povařit. Osolíme.
Játra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Párátkem spojíme s plátky bůčku. Tyto špalíčky opečeme v rozehřátém oleji. Pak je vyndáme na talíř. Do šťávy z opékání přidáme mouku, zalijeme vínem a jen krátce povaříme. Ohřáté fazolky vybereme na mísu nebo talířky, přelijeme šťávou z jater a špalíčky poskládáme na fazolky.
Posypeme pažitkou. Podáváme s pečivem.
Fotky receptu Vepřová játra s fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!