Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová kotleta po venkovsku:
4 vepřové kotlety
| sůl, pepř
| 80 g oleje
| 100 g česneku
| 100 g anglické slaniny
| 100 g cibule
| 200 g žampiónů
| 100 g rajčat
| 1 pórek
| 1 hlávkový salát
| 1 rajče
| Pro přílohu:
| 1 kg brambor
| 50 g másla
| sůl
| 50 g zelené petrželky
Postup přípravy receptu Vepřová kotleta po venkovsku:
Vepřové kotlety očistěte a otřete čistým mokrým hadříkem. Jejich kosti částečně odkrojte, aby se kotlety dobře propekly. Okraje nařízněte a kotlety naklepte. Potom je potřete směsí prolisovaného česneku, oleje, pepře a soli a opečte po obou stranách na rozehřátém oleji. Anglickou slaninu nakrájejte a rozškvařte. Přidejte k ní očištěnou a nakrájenou cibuli a nechejte ji orestovat. Žampiony, rajčata a pórek očistěte, omyjte a nakrájejte. Směs přidejte k orestované cibuli a vše poduste. Hlávkový salát omyjte, rozeberte na listy a dejte okapat. Orestovanou zeleninovou směs navršte na opečené kotlety. Jednotlivé porce obložte hlávkovým salátem. Brambory ve slupce uvařte doměkka a po uvaření je ihned sceďte. Prochladlé brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny, potřete je máslem, osolte podle chuti a dejte na 15 minut opéci po gril. Hotové brambory přeložte na talíř ke kotletám a posypte jemně rozsekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Vepřová kotleta po venkovsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!