Použité suroviny receptu Vepřová krkovice na hroznech:
dle chuti mletý černý pepř
| z 1 kg vepřové krkovice - plátky
| 300 kg hroznového vína
| 40 dkg slaniny
| 3 stroužky česneku
| podle chuti sůl
| 3 dkg Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| 3 cibule
| podle chuti tymián
| 1 lístek bobkového listu
| 150 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Vepřová krkovice na hroznech:
Postup:
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme. Přidáme maso, které z obou stran opečeme. Asi po 1/4 hodině přidáme cibuli, česnek, koření, osolíme a opepříme. Celé přelijeme vínem a zakryté dusíme asi hodinu. Při dušení párkrát otočíme. Mezitím omyjeme kuličky hroznů a zbavíme je zrnek. Přidáme je po hodině dušení. Na nejnižší stupeň dusíme ještě 10 min. Ideální přílohou je bramborová kaše.
Fotky receptu Vepřová krkovice na hroznech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!