Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová krkovice s hořčicí a rozmarýnem:
4 plátky krkovice o váze asi 200 g
| Na marinádu:
| 2 lžíce hořčice, nejlépe plnotučné
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 velké stroužky česneku, pokrájené na tenká kolečka
| 2 větvičky rozmarýnu, pouze lístky
| 1 lžíce balzamikového octa
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Vepřová krkovice s hořčicí a rozmarýnem:
Smíchejte hořčici, olej, česnek, lístky rozmarýnu, ocet a trochu černého pepře. Vložte do velké keramické mísy, přidejte maso a dobře promíchejte. Mísu přikryjte alobalem a maso nechte aspoň tři hodiny marinovat. Před grilováním zbavte vepřové zbytků marinády: všechnu ji seškrabejte do misky a nařeďte trochou vody.
Na grilu: Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat, mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či černým pivem.
Fotky receptu Vepřová krkovice s hořčicí a rozmarýnem:
Fotky vložil: MichelePrg