Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka plněná špenátem :
300 g mraženého listového špenátu
| 150 g tenkých plátků prorostlé slaniny
| 1 stroužek česneku
| 1 cibule
| 50 g strouhaného sýra
| sůl, pepř
| strouhaný muškátový oříšek
| 2 vepřové panenky (asi po 350 g)
| 2 lžíce oleje
| 250 g suchého bílého vína
| 2 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu Vepřová panenka plněná špenátem :
Špenát rozmrazíme. Na kostičky nakrájíme 150 g slaniny. Česnek a cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu mírně vyškvaříme a dáme na ni zesklovatět cibuli a česnek. Přimícháme špenát. Vmícháme sýr. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Panenky po délce nakrojíme, ale nepřekrojíme. Do povrchu panenek vetřeme sůl a pepř a vnitřek naplníme špenátem. Závitek obalíme zbývající slaninou a svážeme nití. Troubu předehřejeme na 180°C. V pekáči rozehřejeme olej a panenky na něm ze všech stran opékáme dohněda. Přilijeme bílé víno a pečeme v troubě asi 15 minut. Panenky vyjmeme z pekáče a uchováme horké. Do vypečené šťávy přimícháme zakysanou smetanu. Vaříme a necháme mírně odpařit. Omáčku osolíme a opepříme. Panenky nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme listy špenátu a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Vepřová panenka plněná špenátem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!