Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka s pomerančovou omáčkou :
600 g vepřové panenky
| 4 pomeranče
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce sojové omáčky
| 3 lžíce oleje
| 250 g širokých nudlí
| sůl
| pepř
| 250 g zeleninového vývaru
| 1 lžička solamylu
Postup přípravy receptu Vepřová panenka s pomerančovou omáčkou :
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a přes vlákno z ní nakrájíme medailonky. Trochu je dlaní zploštíme. Pomeranče oloupeme až na čistou dužinu a dílky vykrojíme. Ze zbytků vylisujeme šťávu. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přimícháme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku a 2 lžíce oleje. Směsí maso potřeme a marinujeme asi 60 minut. Těstoviny uvaříme. Potom je scedíme a necháme okapat. Na teflonové pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Medailonky necháme okapat a z každé strany je opékáme 2-3 minuty. Vyjmeme je, osolíme, opepříme a udržujeme horké. Připečeniny rozředíme vývarem a zbývající marinádou. Přivedeme k varu a přimícháme solamyl. Podle potřeby ochutíme. V omáčce prohřejeme maso s plátky pomeranče. Podáváme s těstovinami.
Fotky receptu Vepřová panenka s pomerančovou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!