Použité suroviny receptu Vepřová pečeně na fenyklu:
300 g vepřové pečeně
| sůl, pepř
| stroužek česneku
| špetka mletého fenyklu
| 1 menší cibule
| 1 lžíce oleje
| kousek másla
| 250 ml mléka
| sušená petrželka
| 50 g žampiónů
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně na fenyklu:
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Potřeme česnekem a posypeme fenyklem. Takto připravené maso uložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme olej s máslem a maso v něm z obou stran opečeme, přidáme cibuli a osmahneme. Zalijeme mlékem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přisypeme petrželku, a nakrájené žampióny. Necháme krátce povařit. Maso servírujeme přelité omáčkou s tenkým plátkem broskve.
Fotky receptu Vepřová pečeně na fenyklu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!