Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně plněná meruňkami:
1 kg vepřové pečeně bez kosti
| 150 g sušených meruňek
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce octa
| 3 lžíce másla
| 300 ml vývaru
| 200 ml bílého vína
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce octa balsamico
| 1 lžíce škrobové moučky
| 8 dílků meruňky na ozdobení
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: kayenský pepř
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně plněná meruňkami:
Vepřové omyjeme, osušíme a ze strany v něm nařízneme kapsu. Uvnitře i zevně maso osolíme a opepříme.
Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Smícháme meruňky, cibuli a ocet. Směsí naplníme maso a otvor sepneme párátky. Předehřejeme troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
V pekáčí rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pekáč v troubě máme asi 55 minut. Přitom maso přeléváme vínem a vývarem. Po 50 minutách přilijeme zbývající tekutinu, přimícháme ocet balsamico rozmíchaný s medem a maso dopečeme.
Pečeni vyjmeme a uchováme horkou. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a vypečenou šťávou jí zahustíme. Povaříme, osolíme, opepříme a ochutíme kayenským pepřem.
Pečeni nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou upravíme na talíře. Ozdobíme dílky meruňky a podáváme například s rýží.
Fotky receptu Vepřová pečeně plněná meruňkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!