Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s paprikovým pyré:
Papriku a feferonku očistit, omýt a vyjmout jadérka. Nechat dobře okapat a v předehřáté troubě (225°, st. 4) dohněda opéct, až se slupka začne uvolňovat. Obě papriky vyjmout z trouby a slupku odstranit.
Maso omýt, osušit a potřít solí a pepřem. V pekáči rozehřát přeškvařené máslo a pečeni vložit. Přidat bobkový list a péct v mírně předehřáté troubě (200°, st. 3) asi 1 a 1/2 hodiny. Mezitím oloupat a omýt brambory a podélně je rozčtvrtit. Po 1/2 hodině pečení je přidat k masu, posypat solí a pepřem a 10 minut dusit. Potom přilít 1/8 litru vody. Pečeni občas přelít výpekem.
Zelenou petrželku, feferonku i naložené papriky nahrubo nakrájet. Česnek oloupat a jemně nasekat.
Z toastového chleba odkrojit kůrku a najemno jej nastrouhat. Papriku, feferonku, naložené papriky a česnek rozšlehat na kaši. Potom pomalu vmíchat olej a nakonec nastrouhaný chléb. Pyré osolit, opepřit a podávat k vepřové pečeni a bramborám jako omáčku.