Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s pomerančovou omáčkou:
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Zázvor a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Chilli papričky omyjte, očistěte, podélně rozpulte, odstraňte zrníčka a nasekejte najemno. Pomeranče omyjte horkou vodou a osušte. Oškrabejte kůru, pro větší efekt můžete použít speciální nůž, případně škrabku na brambory, aby byla kůra oškrabaná v tenkých nudličkách. Šťávu vymačkejte. Zázvor, česnek, chilli, pomerančovou šťávu i oškrabanou kůru, cukr, sůl a pepř smíchejte. Maso omyjte, osušte a vetřete do něj sůl a pepř. Na pekáči rozehřejte olej a maso v něm ze všech stran opečte. Přilijte směs z pomeranče a zázvoru a zeleninový základ a asi 45 minut pečte zakryté v troubě. Maso během pečení podlévejte šťávou. Šalotky oloupejte, případně rozčtvrťte. Lusky cukrového hrášku omyjte a očistěte. Pekáč vyjměte z trouby. Maso zabalte do alobalu a asi 10 minut nechte ve vypnuté troubě odpočinout. V hrnci rozpusťte máslo a šalotku v něm nechte asi 5 minut zesklovatět. Přidejte lusky, osolte, opepřete a zalijte 75 ml vody. Maso zakryjte a asi 5 minut poduste. Pak šťávu z pečeně sceďte, povařte, okořeňte a zahustěte jíškou. Maso nakrájejte na plátky a upravte na talíře se zeleninou a omáčkou, můžete ozdobit kuličkami červeného pepře. K tomuto pokrmu se hodí brambory osmažené na másle.