Postup přípravy receptu Vepřová pečeně v bylinkovém lůžku:
Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme. Vepřovou pečeni omyjeme a osušíme. Svrchu do ní nožem uděláme několik mělkých zářezů tak, aby vznikla mřížka. Osolíme ji, opepříme a potřeme česnekem.
Pečeni poklademe snítkami rozmarýnu i šalvěje a pak převážeme kuchyňskou nití, aby bylinky během pečení nepadaly dolů.
Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme na dno pekáčku. Na ně položíme připravené maso. Pečeni potom posypeme rozdrceními hřebíčky, pokapeme olejem a podlijeme asi 100 ml vody. Pečeme v troubě při 180°Ć asi 90 minut. Během pečení ji přeléváme bílým vínem a výpekem a podle potřeby podléváme vodou.
Zhrubá 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu v troubě na 220°C. Pečeni posypeme nahrubo nastrouhanou citronovou kůrou a dopečeme dozlatova.
Výpek slijeme do kastrůlku a rozpustíme v něm máslo. Zaprášíme ho moukou a podle potřeby naředíme vodou. Šťávu zhruba 5 min. povaříme. Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Vepřová pečeně v bylinkovém lůžku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!