Postup přípravy receptu Vepřová pečínka na kerblíku:
Zeleninu nakrájet na kostky, maso potřít solí a pepřem a vložit do vyhřáté trouby (200°, st. 3), přidat zeleninu, přelít horkým máslem a dusit 1 a 1/4 hodiny. Po 30 minutách přelít 1/2 litrem vody a přisypat lžičku semínek. Kerblík nasekat (pár kousků si odložit na ozdobení), přimíchat hořčici, vajíčko, strouhanku a maso 15 minut před koncem pečení směsí potřít.
Pórek uvařit. Šťávu z masa přecedit, promíchat se smetanou a 1/2 litrem vody, přidat zbytek semínek, povařit 5 minut.
Škrob rozkvedlat v malém množství studené vody a omáčku zahustit. Zeleninu si opražit na horkém tuku a podávat s pečení a omáčkou. Hotové jídlo nakonec ozdobit kerblíkem.