Použité suroviny receptu Vepřová pečínka s medobou kůrkou:
1,2 kg předem naložené vepřové kýty s kůží
| sůl
| bílý pepř
| hřebíček
| 1/4 litru zeleninového vývaru
| 4 až 5 lžic tekutého medu
| 1 plechovku (850 ml) ananasového kompotu
| petrželku
Postup přípravy receptu Vepřová pečínka s medobou kůrkou:
Maso omýt, osušit a kůži naříznout do kosočtverečků. Potom je důkladně potřít solí a pepřem a kůži prošpikovat hřebíčky. Vložit do pekáče a v předehřáté troubě (200°, st. 3) péct za občasného podlévání vývarem asi 1 a 3/4 hodiny. Přibližně 30 minut před dopečením potřít maso několikrát medem.
Ananas nechat okapat a nakrájet na kousky. Ananasovou šťávu si dát stranou. Pečeni vyjmout a udržovat teplou. Výpeček rozředit osminkou litru vývaru a šťávou z ananasového kompotu. Kousky ananasu v něm prohřát. Osolit, opepřit a vložit do výpečku pečeni.
Podávat zdobené petrželkou. K pečeni se dobře hodí rýže nebo nové brambory.
Fotky receptu Vepřová pečínka s medobou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!