Postup přípravy receptu Vepřová plněná špenátem:
Na lžíci oleje osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát, vymačkanou vinnou klobásu, strouhanku, sůl a pepř. Vše promícháme a odstavíme z ohně. Maso očistíme a opatrně rozřízneme na plát. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme a rovnoměrně rozetřeme připravenou směs. Maso svineme do rolády a ovážeme. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a dusíme v troubě při 180 stupních °C asi 40 minut. Brambory očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak zbylou cibuli, papriky a cuketu. Vše přidáme k roládě a dusíme dalších 40 min. Před koncem dušení sejmeme vrchní pekáč a roládu se zeleninou dopečeme dokřupava. Roládu přendáme na talíř a obložíme zeleninou. Vypečenou šťávu lehce zahustíme jíškou připravenou ze zbývajícího oleje a hladké mouky. Krátce povaříme, přidáme jabl.víno a muškát a ještě chvíli prohřejeme. Pokrm nakonec přelijeme šťávou a podáváme.