Použité suroviny receptu Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná:
5 kg vepřových žebírek
| NA MARINÁDU
| 400 g medu
| 500 ml kečupu
| 100 ml oleje
| 50 g soli
| 2 l vody
| 200 g kořenicí směsi s medem
| K PODÁVÁNÍ
| klasický chléb
| omáčka sweet chilli sauce
Postup přípravy receptu Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná:
1. Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlépe čtyřiadvacet hodin. Maso díky tomu náležitě nasákne všemi chutěmi a vůněmi.
2. Vyjměte žebra z marinády a zhruba hodinu je pečte v troubě při teplotě 170 stupňů, v horkovzdušné při 150 stupních.
3. Podávejte s chlebem a omáčkou sweet chilli sauce.
Fotky receptu Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!