Použité suroviny receptu Vepřové kotlety na lilku:
1 lžíce olivového oleje
| 1 středně velký lilek nebo cuketa, nakrájené na drobné kostičky
| 1 lžíce balzamikového octa
| 1 lžička cukru
| 400 g konzerva sekaných rajčat s česnekem (nebo neochucených + 2 prolisované stroužky česneku)
| hrst natrhaných lístků bazalky
| 4 vepřové kotlety bez kosti
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety na lilku:
1. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte kostičky lilku a smažte na středním plameni asi pět minut, aby zvláčněly a zezlátly. Zakápněte octem. Jakmile přestane bublat, vmíchejte cukr, pak rajčata s česnekem i bazalku; osolte a opepřete. Zvyšte plamen a povařte asi pět minut (do zhoustnutí).
2. Mezitím rozehřejte gril na střední stupeň nebo rozpalte troubu na 200/180 °C. Kotlety osolte a opepřete. Vložte je pod gril nebo do trouby zhruba na patnáct minut; v polovině doby maso obraťte. Propečené a zlatavé kotlety podávejte s lilkovou omáčkou.
Fotky receptu Vepřové kotlety na lilku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!