Postup přípravy receptu Vepřové kotlety s houbami v alobalu:
Oloupané žampióny (očištěné houby) nakrájíme na tenčí plátky, osmahneme na másle, přidáme salám pokrájený na nudličky, podlijeme podle potřeby trochou vody a krátce vše podusíme. Potom vmícháme protlak (kečup).
Kotlety po obvodu na 3-4 místech nařízneme, naklepáme, potřeme po obou stranách utřeným česnekem se solí, opepříme a položíme na omaštěný alobal. Kotlety poklademe usmaženou houbovou směsí se salámem, alobal dobře uzavřeme (konce zdvihneme trochu nahoru, aby nevytékala štáva) a pečeme na plechu v troubě zhruba 20 minut (na chalupě je pečeme také zhruba 20 minut v ohništi ve žhavém popelu nebo pod grilem).
Štáva je světlejší a výborně chutná po houbách. Hlavně ale dáváme pozor při otevírání alobalu - je v něm horká pára, která by mohla opařit, zejména dětem je vhodné před otevíráním opatrně alobal propíchnout vidličkou a nechat páru ujít.