Postup přípravy receptu Vepřové ledvinky marinované:
Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme žilek a řádně vypereme ve studené vodě. Potom je vložíme do nádoby se studeným mlékem a necháme odležet, nejlépe přes noc. Budou křehčí.
Druhý den si připravíme marinádu: smícháme vývar, víno, worchester, sojovou omáčku a mletý zázvor.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme s trochou soli a pepře.
Ledvinky vyjmeme z mléka, osušíme a nakrájíme na větší, ale tenké plátky , krájíme šikmo. Opět propláchneme.
Nyní v hrnci přivedeme vodu k varu. Nesolíme. Do ní vložíme ledvinky a jen krátce povaříme. Nejdéle 1 minutu. Pak je ihned zcedíme a necháme odkapat.
V kastrole zahřejeme olej na kterém orestujeme žampiony, vmícháme česnek, lehce opepříme a odstavíme z tepla. Nyní vmícháme odkapané ledvinky, zalijeme marinádou a necháme odležet alespoň šest hodin v chladu.
Servírujeme na ledovém salátu, zdobíme paprikou a petrželkou. Pokrm lehce zakapeme marinádou. Výborně k tomuto předkrmu chutnají plátky opečené veky nebo bílý toustový chléb.