Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 78 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové ledvinky na cibulce:
600 g vepřových ledvinek
| 3 lžíce rostlinného tuku
| 1 cibuli
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: kmín
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: majoránku
| 1 1/2 lžíce hladké mouky
| 400 ml vývaru
| 2 menší feferonky
| 800 g brambor uvařených ve slupce
| 1 lžíci rostlinného másla
| 1 lžíci hladké mouky
| 100 ml mléka
| 450 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu Vepřové ledvinky na cibulce:
Ledvinky podélně rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Spaříme je ve vařící vodě, pak propláchneme studenou.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na tuku dozlatova. Přidáme ledvinky, mírně zalijeme a posypeme pepřem a kmínem. Přimícháme utřený česnek a nakrájené feferonky. Dusíme 25 minut. Ledvinky vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme zhruba 15 minut. Dochutíme solí a majoránkou, zamícháme a dusíme ještě 5 minut. Omáčku necedíme.
Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Z tuku a mouky uděláme jíšku. Zalijeme ji mlékem a povaříme Vzniklý bešamel přidáme k bramborám spolu s vejci, solí a prosátou moukou. Vypracujeme těst, z kterého vykrajujeme noky. Vaříme asi 10 minut nebo smažíme na oleji.
Fotky receptu Vepřové ledvinky na cibulce:
Fotky vložil: Mangovka,MichelePrg,Vikitorie,Vlamape,evabel