Postup přípravy receptu Vepřové ledvinky s jablky:
Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozřízneme, nakrájíme na tenké plátky a zalijeme mlékem. Takto je necháme přiklopené přes noc v chladu. Poté je slijeme, opět několikrát pořádně propláchneme vodou a osušíme. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a zpěníme na rozehřátém oleji. Potom přidáme ledvinky a společně orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec a rozkrájíme je na tenké plátky. V druhé pánvi rozpustíme máslo a plátky jablek na něm z obou stran podusíme. K měkkým ledvinkám vmícháme obě smetany, vše pořádně promícháme a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme také jablka a krátce prohřejeme. Pokrm sypeme petrželovou natí.