Postup přípravy receptu Vepřové mandlové řízky s třešněmi:
Třešně omyjeme a vypeckujeme. Maso lehce naklepeme a po obvodu třikrát nařízneme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a nakonec pevně přitiskneme do nastrouhaných mandlí tak, aby se mandlemi obalilo z obou stran. V pánvi rozpustíme tuk (50 g) a obalené řízky na něm po obou stranách dozlatova opečeme. Oheň nesmí být prudký. Jinak by mandle zhnědly a zhořkly. V malé pánvi rozpustíme zbylý tuk (30 g), vložíme do něho třešně a za stálého míchání je doměkka udusíme. Těsně před podáváním přidáme k třešním lihovinu a pánví nad ohněm několikrát zatřepeme, načež ji sejmeme z ohně. Řízky a třešně podáváme společně na předehřátých talířích.