Vložil: | Jejako |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![9/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové maso na smetaně:
asi 1 kg vepřové maso
| podle potřeby brambor
| 1 kelímek smetana
| sůl, pepř, kmín
| 20 dkq tvrdého sýra
| sádlo
| 2 dcl voda
Postup přípravy receptu Vepřové maso na smetaně:
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme a vyskládáme na sádlem vymazaný pekáč nebo plech podle počtu porcí. Brambory si oloupeme a nastrouháme na plátky a vršíme na maso průběžně je solíme a posypeme drceným kmínem. Skládáme tak dlouho, až bude pekáč plný, zalejeme vodou a dáme zapéci. Pečeme na menší výkon a přiklopené asi hodinku a pak sundáme víko, polejeme smetanou můžeme přidat i trošku mouky na zahustění, ale nemusí být a dopékáme. Těsně před podáváním můžeme postrouhat sýrem, nechat roztavit a už jen papáme. Množství brambor je odhad vejde se jich tam dost a hodně se i sní. Výborná je k tomu červená řepa, kdo má rád doporučuji.
Fotky receptu Vepřové maso na smetaně:
Fotky vložil: Natural,cudovluc