Použité suroviny receptu Vepřové maso s bílým zelím:
800 g vepřového masa
| olej
| 1 střední cibule
| 2 stroužky česneku
| 300 g čerstvého bílého zelí
| 1 l kuřecího vývaru
| ½ hrnku pokrájených sušených švestek
| 2 lžičky sušeného oregana
| 1 lžička sušeného tymiánu
| Solčanka
| solamyl
Postup přípravy receptu Vepřové maso s bílým zelím:
Vepřové maso nakrájíme na kostky a obalíme je v solamylu. Na rozehřátém oleji ihned maso osmahneme a pak ho přendáme do pekáčku. Do pánve po mase dáme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, zalijeme kuřecím vývarem, přidáme švestky a sušené bylinky a povaříme asi 5 minut. Pak tuto směs nalijeme na vepřové maso v pekáčku. Přidáme ještě na nudličky nakrájené zelí, vše ochutíme Solčankou a přikryté dusíme v troubě asi 50 minut, dokud maso nezměkne. Podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Vepřové maso s bílým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!