500 g vepřového masa
| 500 g cibule
| 3 stroužky česneku
| 2 bílé jogurty
| 1/2 lžičky mletého zázvoru
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| 1/2 tlučeného hřebíčku
| 1/2 lžičky skořice
| vývar
| sůl
| mletá paprika
| máslo
| smetana
| olej na osmahnutí cibule
Postup přípravy receptu Vepřové maso s cibulí:
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenká kolečka. Prolisujeme česnek a rozmícháme ve 2 jogurtech. Jogurt nalijeme na maso a necháme přes noc marinovat. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme mletý zázvor, drcený kmín, tlučený hřebíček a skořici. Když se koření rozvoní, přidáme maso i s jogurtovou marinádou, rychle obděláme a podlijeme potřebným množstvím horkého vývaru. Osolíme a dusíme na mírném ohni. Pro barvu můžeme přidat mletou papriku. Když maso změkne, zjemníme jeho chuť máslem nebo smetanou.
Fotky receptu Vepřové maso s cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!