Použité suroviny receptu Vepřové maso se sušenými švestkami:
400 g vepřového masa
| 1 malá cibule
| olej
| 1 sáček sušených švestek
| 4 lžíce strouhaného perníku
| Solčanka
| 200 ml mléka
| 50 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu Vepřové maso se sušenými švestkami:
Na malém množství oleje prudce osamhneme na nudličky nakrájené vepřové maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, ochutíme Solčankou a podlijeme asi 200 ml vody. Přidáme pokrájené sušené švestky bez pecek a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Pak přisypeme nastrouhaný perník, který pokrm zahustí a zajímavě ochutí. Přilijeme mléko a smetanu a vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s rýžovými těstovinami.
Fotky receptu Vepřové maso se sušenými švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!